Brezpapirno sporočanje v hotelski industriji
Digitalne spremembe so pomembne v celotnem gospodarskem sektorju. Trajnost, kakovost in privlačen dizajn postajajo vse pomembnejši tudi v gastronomiji. Z brezžičnim označevanjem je digitalizacija mogoče tudi gostinski in hotelski industriji. Poleg privlačnega in individualnega dizajna elektronske etikete zagotavljajo tudi najvišjo stopnjo higiene. Za razliko od papirja se elektronske etikete na policah ne obarvajo ali obrabijo. Poleg tega so elektronske etikete trajnostne in se prilagajajo razmeram v vašem hotelu. Digitalno upravljanje hotelski industriji omogoča centralni nadzor, tako da se lahko vsebina posodablja s pisalne mize. Oznake bifejev lahko po želji brezžično spreminjate. Digitalno sporočanje zagotavlja trajnost, pravočasnost in doslednost.
Področja uporabe digitalnih oznak
V hotelski in gostinski industriji je elektronsko označevanje smiselna naložba. Digitalni meniji v restavracijah, barih in kavarnah se lahko uporabijo za označevanje cen hrane, pijače in drugih izdelkov. Za posebne priložnosti, kot so poroke ali praznovanja rojstnih dni, je na digitalne oznake mogoče prenesti tudi posamezne menije. Elektronske oznake so v hotelu lahko uporabi za prikaz števila prostih sob. Z digitalnim označevanjem sob gostje zlahka najdejo pravo pot do hotelske sobe. Digitalne cenovne table lahko v hotelski trgovini s spominki ponujajo izdelke. Oznake lahko uporabite tudi za digitalno označevanje bifejev. Če prikazana jed ni več na voljo, se meniji bifeja takoj posodobijo.
- Informacije o cenah v restavracijah in barih
- Digitalni meniji za posebne priložnosti
- Uporaba na sprejemih
- Trgovine s spominki v hotelu
- Uporaba na konferencah
- Rezervacije miz
- Posodabljanje bifejev
- Digitalno označevanje prostorov

Elektronsko označevanje je pomembno tudi za podjetje. Ker lahko digitalne oznake poljubno posodabljate, se vaš hotel hitro prilagodi konkurenci. Če uporabljate elektronske cenovne oznake, cene znižate ali zvišate le z nekaj kliki. To je še posebej koristno za posebne dogodke, kot je "happy hour". Z digitalnimi karticami lahko vnaprej načrtujete znižanje cen ob določenem času, tako da so na primer vsako sredo od 17. do 18. ure vse pijače na voljo po znižani ceni. Poleg tega lahko rezervacije miz na daljavo posodobite z enim klikom. Elektronsko označevanje cen pozitivno vpliva tudi na zadovoljstvo strank, kar spodbuja poslovni uspeh v hotelirstvu in gostinstvu. Elektronske oznake v hotelu ali restavraciji zagotavljajo trajnost, saj preprečujejo nastajanje odpadkov. Dnevnih ponudb ali programov ni potrebno vsak dan natisniti, temveč enostavno prenesti na digitalno oznako.
- Večja konkurenčnost zaradi posodobljenih cen
- Takojšnje spremembe
- Individualno prilagajanje posebnim dogodkom
- Večje zadovoljstvo strank
- Trajnost s preprečevanjem nastajanja odpadkov
- Pregledne in sodobne oznake, ki so razumljive vsakemu gostu
- Koda QR za dodatne informacije (sestavine)
- Aktualnost zaradi stalnega posodabljanja
PREDNOSTI DIGITALNIH OZNAK ZA GOSTE
Digitalne oznake v hotelu ali restavraciji gostom sporočajo preglednost in napredek. Številne elektronske oznake lahko prikazujejo posamezne kode QR, ki jih gostje lahko preberejo s pametnim telefonom. Tako prejmejo dodatne informacije o želenem izdelku ali storitvi. Gost s prehranskimi intolerancami lahko s kodo QR dostopa do ustreznih sestavin torte, če je ta opremljena z digitalno etiketo. Elektronske oznake je lahko hitro in enostavno posodobite, da bodo imeli vašim gostom na voljo najnovejše informacije. S tem se izognete pritožbam zaradi nepravilnega označevanja. Brezžične oznake se uporabljajo tudi na konferencah. Imena in funkcije udeležencev je mogoče vnesti v elektronsko etiketo, zaradi česar tablice z imeni ali začasne identifikacijske izkaznice niso več potrebne.

Avtomatsko načrtovanje jedilnika in rezervacij: SmaSS Catering
Načrtovanje bifeja poleg označevanja jedi vključuje tudi označevanje jedilnika in sedežnega reda. Gostinci odločajo za digitalno označevanje, da bi prihranili čas pri ročnem označevanju in stroške papirja. Z enim klikom lahko centralno spremenite vsebino, prikazano na digitalnih etiketah, z različico vmesne programske opreme SmaSS Catering pa tudi to ni več potrebno. S funkcijo koledarja lahko jedi že vnaprej načrtujete v dvotedenskih ciklih, na primer za zajtrk, kosilo in večerjo. To omogoča popolnoma samodejno načrtovanje jedilnikov in rezervacij, s katerim se oznake bifejev in sedežnega reda spremenijo v nekaj sekundah in ob točno določenem času.
Druga področja uporabe
- Dogodki
Digitalne oznake se pogosto uporabljajo tudi na različnih dogodkih, kot so sejmi ali razstave.
- Upravljanje prostora
Inteligentno označevanje prostorov s centralnim nadzorom in povezavo z obstoječo programsko opremo za načrtovanje.
- Turizem
e-shelf-labels zagotavlja hitro in prilagodljivo rešitev za označevanje ponudb.